Bali, het land met de vele gezichten

Wow, het heeft me even tijd gekost maar ik heb het evenwicht werk-blog gevonden. Dat is natuurlijk altijd het nadeel met een nieuwe job. Zoals sommigen misschien via Twitter of Facebook gezien hebben werk ik nu bij Biscuiterie Jules Destrooper.

Ja, ik ben een fan. Jullie mogen van mij dus volledige objectiviteit vragen, buiten als het over die overheerlijke Jules Destrooper koekjes gaat ;-)

Dus laten we oppikken waar ik de figuurlijke mist inging :-p
Vandaag zal ik het hebben over mijn trip naar Bali deze zomer. Het land van de 1001 keukens maar jammer genoeg niet van de 1001 bieren.

Samen met Stephanie (my lady) hebben we geprobeerd zoveel mogelijk verschillende culinaire etablissementen te bezoeken.

Onze eerste culinaire encounter hadden we met onze gids Kadek. We mochten gaan lunchen bij zijn gezin. Het begon dus met een tripje naar de markt voor het eten om dit daarna te gaan verorberen. Ietwat een cultuurshock maar wat een lekker eten...
De overdekte markt
Een puur Indonesisch feestmaal
Natuurlijk is Indonesië ook gekend voor zijn rijstgerechten. Om heel eerlijk te zijn, vreesde ik (onterecht) wat om de hygiëne op culinair vlak. Hieronder enkele gerechten - rijstgerechten - in Bali = pure must!!
Een aanrader voor de rijsttafel is zeker Hotel Tugu (Canggu).

Café des artistes

Hotel Tugu
Ook probeerden we het iets duurdere culinaire leven uit in de KuDeTa (Seminyak). Een super hippe bar/restaurant met enorm lekkere cocktails en zicht op zee.
Daar aten we:- een barramundi filet met turmeric curry, schelpen, gerookte aubergine, maïs en kaffir limoen perkedel en tempe frietjes. -

- White magic: sorbet van kokosnoot, kokosnoot cake, kokoswater, kemangi (citroen basilicum) en cocos poeder -
Dat was een kleine greep uit onze culinaire reis. Op biervlak vond ik Bali persoonlijk zwak. Bali is voornamelijk een pilsland waar speciaalbieren niet echt aanwezig zijn.

In Bali hebben ze het locale Bintang bier, zeker geen slechte pils. Deze pils wordt gebrouwen door PT Multi Bintang Indonesia en is zowat de bekendste pils in Indonesië.
Het is een lichte pils van 4,7°% alcohol.

Het bier heeft een lichte schuimkraag dat praktisch even snel verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Qua smaak is deze pils betrekkelijk licht. In smaak is het grassig, beetje moutig, heeft het een licht hoppig karakter,  duidelijk wat gist en een licht zoete toets.

Persoonlijk ben ik geen superfan van pilsbieren maar in zijn genre zou ik dit bier zeker niet slecht noemen.

Daarom geef ik het toch een verdiende 6/10. Er bestaan volgens mij zeker pilsen met meer karakter.Voila dat was een indruk van mijn Bali trip. Next time vliegen we in de Portugese bieren. Kwestie van nog wat in het buitenland te blijven :-)Geen opmerkingen:

All photos are property of Kjell Dursin and can't be used without consent. Mogelijk gemaakt door Blogger.