Degustatie: Wat is nu Trignac?

Hello Ladies and Gents,

Na een deugddoende vakantie zijn we terug klaar om er volledig in te vliegen. Ik heb ondertussen weer heel wat leuke indrukken meegemaakt, met andere woorden, I'm ready to rumble!

Vandaag zou ik het even willen hebben over het laatste "barrel beer" van brouwerij Van Honsebrouck, namelijk de Trignac XII. De Trignac is een bier dat nog een extra rijping heeft gehad in cognac vaten. Trignac is een donkerblond bier van hoge gisting. Het heeft een alcoholpercentage van 12°, met andere woorden een degustatiebier. In totaal zijn er van dit bier 9000 75cl flessen gemaakt. Ik degusteerde zelf 2 flessen van dit bier, hier volgen mijn notities...


Bij het uitschenken kreeg je onmiddellijk een mooie schuimkraag, maar deze bleef niet lang stabiel. In reuk vond ik vooral banaan en abrikoos, ook wat nat hooi en mout. 

In smaak kwam inderdaad wat congnac opduiken. Ook vond ik wederom wat esters (banaan, abrikoos). Daarnaast zat er in dit bier ook wat vanille, lichte citrus, een lichte houttoets, honing en een heel lichte bitterheid.

Naar CO² en naar alcohol was dit bier voor mij iets te uitgesproken. Algemeen gezien vond ik dit een lekkere eerste poging, maar er zijn duidelijk nog wat elementen voor verbetering vatbaar om dit bier nog ronder en voller te maken. Dit bier zou ik een score geven van 6,5/10.

Volgende post zal ik het hebben over de Balinese keuken en of course het Balinese bier.

Grtz,

TBG
Geen opmerkingen:

All photos are property of Kjell Dursin and can't be used without consent. Mogelijk gemaakt door Blogger.