Walhalla voor bieren!

Wow, wat was vorig weekend balen voor mij. 2 prachtige events en geen enkel ervan kunnen doen.
Op het programma stonden het Bierpassie weekend van Ben "Mr Bier" Vinken en het Flemish Food Fest georganiseerd door de Flemish Foodies.

Met enorm veel pijn in het hart heb ik dus geen van beide events kunnen doen. Het "piekt" vooral als je hoort van anderen hoe tof beide events waren. Nuja, let bygones be bygones, op naar de volgende zou ik zeggen.

Het lichtpuntje in het begin van deze week was persoonlijk mijn bevestigingsmail van "El Celler de Can Roca". Eindelijk na maanden proberen kon ik een tafel bemachtigen in dit felbegeerde restaurant.
Reservaties maken voor el Celler werd natuurlijk nog een stuk moeilijker nadat ze door Restaurant Magazine bekroond werden als beste restaurant in de wereld.
Klein detail is dat ik wel nog een jaar mag uitkijken eer ik richting Girona (Spanje) vlieg...

Dat nieuws zorgde onmiddellijk voor een fantastisch begin van de week. Om de week in zo'n stemming verder te zetten ging ik vandaag naar mijn vaste "dealer" in bier, namelijk Dranken Pauwels in Heule.Ik ging samen met Dominique en Joshua van het Pauwels team op zythologen cursus in Syntra West. Toffe mensen met een duidelijke passie voor bieren. Daarom blijft dit ook voor mij zeker ook een place to be!

Tip: Vind je niet onmiddellijk het bier die je nodig hebt, consulteer dan even de site van Dranken Pauwels. Handig om via de database te zoeken op soort, type en matching en zo het geschikte bier te vinden.

Ik kreeg van enkele collega's een going away cadeaubon voor mijn laatste dagen in de firma en die ging ik daarpas dus even gaan spenderen.
Wat ik zo leuk vind aan Pauwels is dat er echt een enorm grote keuze aan verschillende bieren is. Zowel in kleine, als in grote 75cl flessen.

Ze hebben zelf hun eigen huisbier "Tineke van Heule" die ze laten brouwen bij het Gulden Spoor in Gullegem.

Tip: doe zeker ook de zolder boven, als bierliefhebber een waar Walhalla om even in te gaan snuisteren.Op het einde van mijn zoektocht heb ik uiteindelijk toch weer enkele spécialekes mee. Voldaan stak ik in mijn kofferbak:

- Tineke van Heule (Het Gulden Spoor)
- Trignac XII (Van Honsebrouck)
- Passchendaele (Van Honsebrouck)
- Oude Geuze Boon a l'ancienne VAT 44 (Boon)
- Remembrance beer 14-18 (Etropius)
- Zwet.be (proefbrouwerij in opdracht van 3 Fonteinen)

Keep posted zou ik zeggen, deze bieren passeren binnenkort zeker de revue...

Grtz,

TBG


Geen opmerkingen:

All photos are property of Kjell Dursin and can't be used without consent. Mogelijk gemaakt door Blogger.