Degustatie: Tineke in het glas


Vandaag degusteerde ik het Tineke van Heule hieronder mijn smaakbeschrijving van dit bier.
Tineke van Heule
Brouwerij: het Gulden Spoor
Type: zwaar blond
Verkrijgbaar in: 33cl en 75cl
Vol%alc: 8°
Dit huisbier van Dranken Pauwels genoemd naar het befaamde “Tineke van Heule” heeft een diep oranje kleur met een kleine donker witte schuimkraag. Het bier is ook wat wazig (doordat het ongefilterd is). De schuimkraag gaat wel snel vervagen tot een schuimring (ligt niet aan mijn glas, goed gewassen). Negatief is wel dat ik bij het openen van de fles (33cl) last had van gushing.

In neus is dit een kruidig (koriander) bier met een sterke moutgeur. Ook ruik ik wat hooi en een kleine honing toets op het einde.

Qua smaak krijg je onmiddellijk weer de kruidigheid met wat fruit (citrus, banaan, abrikoos). Het bier plakt in de mond en smaakt licht zoetig. Deze plakkerigheid in de mond komt volgens mij van de esters (banaan) of misschien van de onvergiste restsuikers.
Je merkt ook onmiddellijk dat dit een bier van hoge gisting is, de alcohol in dit bier geeft al snel een warmend gevoel in de mond.

In nasmaak krijg je een lichte bitterheid maar deze is zeker niet uitgesproken. Het CO² gehalte in dit bier komt maar sporadisch naar boven en heeft dus ook geen hoofdaandeel in dit bier.

Op een schaal van 10 punten (10 is uberlekker), zou ik dit bier een 6 geven. Ik vind dit een leuk degustatiebier. Wel zeker niet aan te raden als verfrissende doordrinker.

Geen opmerkingen:

All photos are property of Kjell Dursin and can't be used without consent. Mogelijk gemaakt door Blogger.