Number one, here we go...

Ladies and gents, welkom op mijn blog zou ik zeggen. Eindelijk ben ik er geraakt om dit idee uit te werken. Ik speelde al een tijdje met het idee een eigen blog te maken maar tot nu toe kwam het er raar maar waar niet van.

Waarom een blog over het culinaire hoor ik de eerste sceptici al vragen. Wel, ik heb altijd al een fascinatie gehad voor de gastronomie. Daarnaast ben ik een fervent bierliefhebber (vorige jaar studeerde ik ook af als biersommelier/zytholoog bij Syntra West in Kortrijk.

In deze blog wil ik mijn passie voor gastronomie en bier met jullie delen. Hoe ga ik dit doen? Enerzijds ga ik natuurlijk nieuwe bieren degusteren en er verslag van uitbrengen, anderzijds ga ik ook op zoek naar lekkere restaurants (lees: gerechten), leuke culinaire events en probeer ik zelf ook enkele gerechten voor te schotelen.

Vanwaar komt nu de naam The Battered Gent. Aan deze naam hangt een heel verhaal vast:
2 jaar geleden ging ik met enkele vrienden gaan hiken in the Cairngorms (Scotland). Na enkele dagen zwaar afzien (aka zwaar onderschat :-p) kwamen we in een typisch Schots dorp, Ballater. Uitgehongerd stapten we de eerste beste pub binnen en vroegen we wat de 'daily special' was. Dat was toen gepaneerde 'battered' vis.

Toen de serveerster in kwestie ons kwam bedienen, zei ze "here you go, battered fish for the battered gents". What can I say, the name stuck.

Er is een grote culinaire wereld vol geheimen en verhalen, ik verlang al om deze samen met jullie te ontdekken.

Moesten jullie vragen hebben over mijn posts aarzel dan zeker niet mij te contacteren op thebatteredgent@gmail.com.

Geen opmerkingen:

All photos are property of Kjell Dursin and can't be used without consent. Mogelijk gemaakt door Blogger.