Idyllisch plekje in Wortegem

Hey gastjes,

Gisteren met amigo's Dietn en Andy op het gemak even afgezakt naar Wortegem. Andy wist daar blijkbaar een cafeetje zitten waar ze een groot aantal bieren hebben. Gezien ik altijd wel voorstander ben van nieuwe cafeetjes wilde ik ook deze zeker proberen.

We reden dus richting Wortegem naar café 't stokerijtje. Gezien het typisch Belgisch weer was (bewolkt dus) maar toch warm gingen we buiten gaan zitten onder een pracht van een Wilde Kastanjelaar.Onmiddellijk kregen we een mooie kaart aangeboden met een goeie uitleg. Het werd al snel duidelijk dat dit een café en dus ook een uitbater was met een passie voor lekkere en vooral speciale bieren.

Als eerste begonnen we met het huisbier, Quintine. Ik dronk zelf samen met Andy de "ambrée" en Dietn dronk de "blonde". Natuurlijk ken ik Quintine al heel goed en wist dit bier me weeral te bekoren door de mooie kruidige bitterheid die enorm verfrissend is.

Terwijl ik de kaart even grondig doorbladerde zag ik dat er ook een enorm aantal 75cl flessen kon gedronken worden. Mensen die mij kennen weten dat ik een fervente voorstander ben van 75cl flessen omdat die zo tof zijn om te delen met anderen en zo samen te degusteren.

Uit het 75cl assortiment liet ik de uitbater een bier kiezen. Hij koos er een Frans biertje uit, de Anosteké van la brasserie du Pays Flamand.
Ik wist dat er vooral in het Noorden van Frankrijk wel enkele juweeltjes zaten maar dit was echt wel fantastisch.


De Anosteké was een heel fris en bitter bier met florale toetsen. Volgens mij echt wel één van die bieren om in de zomer te drinken. Ik denk dat dit bier dankzij zijn zachte toetsen ook het vrouwelijk publiek zeker zou aanspreken. Een aanrader dus...

Dit was echt een tof adresje om te doen. Let wel dit café is alleen in het weekend open en ook alleen in de namiddag. Dus geen saaie zondagen meer, rij richting Wortegem en drink er één van de vele fantastische bieren.

Laters,

T.B.G.Geen opmerkingen:

All photos are property of Kjell Dursin and can't be used without consent. Mogelijk gemaakt door Blogger.